A funkcionális tréner dicsérete – központban a működő erő

Először is tisztázzuk, hogy mi is a funkcionális tréner.

Röviden: egy nagyon ügyes fitneszgép. Mondhatnánk, hogy a legtöbb konditeremben megtalálható keresztcsiga kisebb, otthon, kisebb térben is használható változata.

funkcionalis_trener_001Ezeknek a gépeknek nagy előnyük, hogy lehetővé teszik a különféle törzsstabilizációs – core – gyakorlatok kivitelezését, és a legkülönfélébb izomcsoportokkal végezhető mozgások fejlesztését is. Így az eltérő igényekkel, fejlesztési szükséglettel rendelkező amatőr és profi sportolók egyaránt megtalálják számításukat, ha funkcionális tréner géppel edzenek. A kábelek sokkal nagyobb teret adnak a mozdulatoknak, mint egy behatárolt keretet adó hagyományos lapsúlyos vagy tárcsás gép, így lehetőség van a legkülönfélébb izmok, izomcsoportok terheléses fejlesztésére, így a valódi, működő, az életben, a sportban szükséges mozgások, izomcsoportok működése fejleszthető. A funkcionális trénerrel való edzés célja a használható, működő izomzat fejlesztése, nem az, hogy látványos, nagy izomtömeget építsünk fel.

funkcionalis_trener_002A funkcionális tréner gépek valójában nagyon ügyes, praktikus kialakítású fitneszgépek. Helyigényük minimális, térkihasználásuk maximális: a különféle szimmetrikus, aszimmetrikus magasság-beállítási lehetőségeknek köszönhetően rengeteg különféle egykezes, kétkezes, lehúzásokat, felhúzásokat, tolásokat, vagy akár íves mozdulatokat is lehetővé tevő keret nagy előnye, hogy állhatunk, esetleg ülhetünk vele szemben, neki háttal, oldalt fordulva, végezhetünk guggolásokkal, kitöréssel, lábemeléssel kombinált gyakorlatokat is.

A gépek – típusuktól függően teret tudnak adni a húzódzkodásnak, hiszen így csak a vázszerkezet stabilitását növelő összekötőelemek kapnak praktikus funkciót. Ésszerű edzésprogramokkal a funkcionális tréner gépekkel jótékonyan fejleszthetőek a hagyományos kondigépes edzések esetén gyakran elhanyagolt, a törzs és a végtagok fordítását, hajlítását végző izomcsoportok is.

funkcionalis_trener_003funkcionalis_trener_004funkcionalis_trener_005Ez az erős vázszerkezet felfüggesztéses tréninghevederek, a suspension és sling tréner eszközök különféle típusai számára is megfelelő rögzítést biztosít, így a funkcionális trénerekkel végezhető gyakorlatok száma már akkora lesz, ami teljességgel megunhatatlanná teszi az ilyen típusú kábeles-csigás gépekkel végezhető testedzést.

Az m-tech FPK-5018 funkcionális tréner erősített vázszerkezetű funkcionális tréningkeret, amellyel összesen 2×75 kg öntöttvas lapsúlyt mozgathatunk meg. Ez a félprofesszionális színvonalú otthoni kondigép nagy falvastagságú acélvázának köszönhetően, kiemelkedően masszív, teherbíró szerkezet: akár egy 150 kg testsúlyú felhasználó is biztonságosan gyakorolhat vele.

Felépítéséből adódóan helyigénye funkcionalitásához mérten minimális:

a 211cm magas gép húzódzkodásra is kényelmesen használható egy normál belmagasságú szobában.

199cm x 111cm-es alapterületének, illetve a keret közepén rendelkezésre álló hasznos helynek köszönhetően még a kilépéssel, kitöréssel kombinált gyakorlatok is kényelmesen végezhetők, ha egy kb. 3×3 m-m-es helyen, szobában állítjuk fel a trénert.

Sarok-kialakításából adódóan fekpaddal kiegészítve is kiváló helykihasználással használható, bár számunkra az igazi varázsát éppen az adja, hogy a keret nagy, szabad mozgásteret biztosít, az egyes feladattípusok közötti váltás egyszerűen, gyorsan, problémamentesen oldható meg, nincs útban, nem korlátoz semmi sokkal szabadabb edzésélményt adva, mint a hagyományos lapsúlyos vagy tárcsasúlyos edzőgépek.

Ez az igényes funkcionális tréner keret minden igényes sportoló számára különleges mozgás-élményt nyújt. Megfelelő, körültekintő használatával jelentős fejlődést lehet elérni a törzs stabilizációjában, és a funkcionális izomzat fejlesztésében egyaránt.

Terméket megvásorhatja: megafit.hu

Hozzászólások lezárva.